Google Earth fileok

A Google Earth az az alkalmazás, amire már nagyon rég vágytam. Ezt az is jól mutatja, hogy amíg nem létezett, saját magam hoztam létre a LANDSAT műhold felvételeiből és az SRTM digitális domborzatmodellekből 3D látványképeket a Föld különböző helyeiről. Most ez a program ezt megteszi helyettem, és ráadásul sokkal gyorsabban is csinálja.

Túráim során mindig rögzítettem a megtett útvonalat GPS-emmel, és azt már csak egy mozdulat volt olyan formátumra hozni, melyet a Google Earth meg tud nyitni. A letölthető file-ok tartalmazzák az útvonalakon kívül a bélyegzőhelyeket, néhány érdekesebb, a leírásban is megemlített pontot, valamint most már a fényképeket is (a készítésük helyére kattintva láthatók)!

Az ikonokra kattintva (a halvány szakaszok még nincsenek bejárva, így ott nem) intelligensebb böngészők (pl. Firefox) felajánlják, hogy GE-ben megnyitják a file-t, azonban pl. Explorerrel nem; ott jobb gomb, majd a cél mentése más néven, így végül a file-t a merevlemezről tudjuk megnyitni. A bal felső sarokban lévő ikonra kattintva az eddigi bejárásomat egyben is meg lehet tekinteni!